Tämän uuden jäsenen suomalainen jalkapalloperhe tarvitsee

Markus Juhola aloitti jalkapallon pelaamisen pikkupoikana Halikossa. Ura johti Veikkausliigaan asti, mutta paremmin Markus muistetaan suomalaisten huippupelaajien edunvalvontajärjestön, Suomen Jalkapallon Pelaajayhdistyksen, pitkäaikaisena toiminnanjohtajana. Siinä ympäristössä Markus oli aina pelin ja pelaajan puolella.

”Jalkapallon Pelaajayhdistys on nykyään suomalaisen jalkapalloperheen täysvaltainen jäsen. Siinä missä Palloliitto tai Veikkausliigakin. Näiden organisaatioiden toiminta keskittyy kuitenkin pääasiassa pelaajien aktiiviuran ympärille. Mutta mitä sen jälkeen sitten tapahtuu? Minä ainakin uskon, että pelaajat kaipaavat tuttua yhteisöä ympärilleen myös aktiiviuran jälkeen. Sitä yhteisöä kaipaavat myös jalkapallon mukana toimineet taustahenkilöt.”

Juhola on varma siitä, että entiset suomalaiset huippupelaajat tarvitsevat oman foorumin, jossa toimia. Hän tietää, että monet entiset joukkueet kokoontuvat epävirallisissa merkeissä omilla paikkakunnillaan, mutta laajempi kaikkia yhdistävä organisaatio on puuttunut kokonaan. Osa pelaajista on jäänyt kokonaan vanhan yhteisön ulkopuolelle.

”Siinä missä pelaajayhdistyksen voimavarana olivat aktiivipelaajat, perustuu alumnitoiminta entisten pelaajien omaan yhteisöön. Suomessa on tuhansia entisiä huippujalkapalloilijoita, joilla ei ole varsinaista yhdistävää linkkiä keskenään. Olemmekin tulleet siihen tulokseen, että tämän uuden jäsenen suomalainen jalkapalloperhe todellakin tarvitsee.”