Perustajajäsenet

Petri Jakonen
futari vuodesta 1973

”Matka futarina on jatkunut pian 50 vuotta. Pallo on vienyt pienestä juniorista aina A-maajoukkueeseen asti ja siviilitöihin Palloliittoon ja Eerikkilän Urheiluopistolle. Harrastuksen ja ammatin lisäksi jalkapallo on antanut yhteisön, ystävät, kulttuurin ja erilaisuuden ymmärtämistä.

Respect on toisen ja toisten kunnioittamista arjessa, ei palkitsemisia sitten joskus. Se on yhteisöä ja yhteisöllisyyttä, jossa kaikkien on hyvä olla ja johon kaikki ovat tervetulleita. Respect on myös perhe, jonka tehtävänä on huolehtia niistä, joita elämä kohtelee kovalla kädellä.”

Markus Juhola
futari vuodesta 1979

”Maalivahti oli heti pelipaikkani, 9-vuotiaana Halikossa. Tie vei Veikkausliigaan asti, ja lopulta ura päättyi loukkaantumiseen. Futis ei silti jäänyt, vaan toimin 20 vuotta Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtajana.

Turusta käsin on nähty suomalaisen ja kansainvälisen jalkapallon kehitystä melko syvältä. Suurin voimavara on ollut ihmiset eli kaikki ne toimijat, jotka ovat kannustaneet ja tuoneet merkitystä päivittäiseen toimintaan. Edelleen esittelen itseni jalkapalloilijana. Arvostan sitä erittäin paljon.”

Maija Saari
futari vuodesta 1992

”Vaasan Kiistosta 6-vuotiaana kaikki alkoi – ja se kaikki edelleen jatkuu. Jalkapallo on elämänmittainen matka. Futis on vienyt eri maihin ja kulttuureihin ja opettanut paljon. Oma identiteettini pohjautuu vahvasti pelaajauraan ja sen aikana opittuihin ja koettuihin asioihin.

Jalkapallo on antanut valtavasti oppia ja työkaluja toimia ja selviytyä elämän erilaisissa tilanteissa. Sen ansiosta olen päässyt näkemään maailmaa ja tutustumaan uusiin ihmisiin ja oppinut tärkeitä arvoja kuten tasa-arvoa, suvaitsevaisuutta ja erilaisuuden arvostamista.”

Juha Reini
futari vuodesta 1979

”Olen jalkapallon moniottelija. Kokkolasta 4-vuotiaana kaikki alkoi ja jatkuu edelleen. Jalkapallo vei ammattina ympäri Eurooppaa, ja nyt ammennan siitä elämänkokemuksesta nykyiseen työhöni ja elämääni muutenkin, sillä uran jälkeen jalkapallo on pysynyt lähellä sydäntä ja sielua.

Futis on antanut minulle parhaat kaverit, elannon ja elämäntavan. Jalkapallojoukkueiden, pelikavereiden, pukukoppien, seuratoimintojen ja televisiotyön jälkivaikutus minuun henkilönä on ollut vaikuttava myös niin sanotuissa normihommissa. Futis on hieno laji, joka tehnyt minusta juuri tällaisen ihmisen ja joka hyväksyy minut sellaisena kuin oikeasti olen.”

Anna-Kaisa Rantanen
futari vuodesta 1984

”Futis on vienyt Turun Nappulaliigan Aunelan kaupunginosajoukkueesta Turun Pyrkivän ja HJK:n kautta ulkomaille Ruotsiin, Saksaan ja Norjaan sekä maajoukkueeseen asti. Jalkapalloa pelatessani sain mahdollisuuden päästä näkemään maailmaa ja tutustumaan uusiin kulttuureihin ja ihmisiin.

Jalkapallon kautta olen saanut elinikäisiä ystäviä, joista osa on mukana jokapäiväisessä elämässä ja osa hieman kauempana, mutta silti tarina aina jatkuu tavattaessa siitä mihin viimeksi jäi. Jalkapallo on osa identiteettiäni ja sen merkitys elämässäni on ollut suuri – ja on edelleen.”

Katri Mattsson
futari vuodesta 1988

”Aloitin jalkapallon pelaamisen Kokkolassa GBK:ssa 7-vuotiaana, sillä olihan GBK:lla kaupungin hienoimmat peliasut. Pallo on vienyt ympäri maapalloa. Jalkapallon ansiosta opiskelin Yhdysvalloissa, pelasin Saksassa ja saavutin maagisen 100 maaottelun rajapyykin viimeisessä pelissäni.

Jalkapallo on myös opettanut jakamaan surut ja moninkertaistamaan ilot, antanut minulle toisen perheen. Futiksen ansiosta tapasin myös nykyisen aviomieheni ja lasteni isän. Kiitos jalkapallo, että teit minusta sellaisen kuin olen.”